Továbbra is online térben tervezi programjait a Talentum Alapítvány

Egyelőre még az online térben tervezi programjait a Talentum Alapítvány. Zsivkovitsné Gyenes Krisztina, a szervezet ügyvezető igazgatója a Rádió 1 Szegednek elmondta, ebben az évben több évfordulót is ünnepelnek, hiszen 25 éve indult az első Talentum önkéntes képző program, 19 éve jött létre az alapítvány, és 15 éve alakult meg a Csongrád Megyei Önkéntes centrum. Ráadásul 2021 az önkéntesség magyarországi éve is. Hozzátette, a programok is ehhez kapcsolódnak, és bíznak benne, hogy hamarosan azért lesznek majd hagyományos, személyes rendezvények is. A riporter Kovács Péter.

Figyeljünk oda a gyalogosokra – Beszélgetés Vad Róberttel

Figyeljünk oda a gyalogosokra – erre hívta fel a figyelmet a rendőrség. Vad Róbert, a Csongrád-Csanád megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára a Rádió 1 Szegednek elmondta, a gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb szereplői. Előfordul, hogy rosszul becsülik meg a közeledő jármű távolságát és sebességét, sokszor pedig takarásból lépnek az úttestre, esélyt sem hagyva a járművezetőknek a megállásra. Hozzátette, mind a gyalogosok, mind a járművezetők sokat tehetnek azért, hogy megelőzzék a bajt. A gyalogosok mellett szó lesz a kerékpárosokról és a motorosokról is. A riporter Kovács Péter.

Bókolj és ünnepeld együtt a nőket a 87.9 Rádió 1 -el!

Hamarosan eljön a nap, amikor a világ egyik fele megünnepli a világ másik felét. Anyák, nagymamák, hugicák, nővérek, kolléganők, a munkahelyen a konyhásnéni, egyszóval drága hölgyek – Március 8.-án minden illedelmes férfi titeket köszönt Nőnap alkalmából!

Közgazdászból világrekorder lufihajtogató – Beszélgetés Csatai Gergővel

Hogyan lesz egy közgazdászból világhírű lufihajtogató? Erről mesél nekünk Csatai Gergő, lufihajtogató, Guinness Világrekorder és előadóművész, aki egészen professzionális szintre emelte a lufihajtogatást, saját bevallása szerint nincs olyan kívánság, amit ne tudna meghajtogatni. A szegedi művészszel, aki 2019 augusztusában bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is Lónyai Linda beszélgetett.

Nyitnikék videósorozat – Nagy Zsuzsanna

Tavaly tavasszal indult el a Nyitnikék progrogramajánló videósorozat a Somogyi könyvtárban, amiben Nagy Zsuzsanna gyermekkönyvtáros és Róka Regő ajánl könyveket a kicsiknek és nagyoknak. Nagy Zsuzsanna mesélt erről a Rádió 1 Szegednek.

Jótékonysági futást szervez a szegedi Gyógyító Angyal Alapítvány

Jótékonysági futást szervez a szegedi Gyógyító Angyal Alapítvány. Papp Andrea alapító a Rádió1 Szeged-nek elmondta, a „Fogtündér” elnevezésű virtuális futóverseny célja, hogy egy hordozható fogászati egység megvásárlásával súlyosan beteg, kórházban kezelt, az intézményt elhagyni nem tudó gyerekek fogainak megmentését biztosítsák. Részletes tájékoztatás és nevezési lehetőség az alapítvány honlapján található.